SUSQUEHANNOCK Tribe of Florida

De vier klassieke ceremonies van het Medicijnwiel.

De eerste medicijnwiel ceremonie
Met behulp van de eerste medicijnwiel ceremonie worden de vier windrichtingen door middel van de waarneming uitgelijnd. Door middel van chants (eenvoudige liederen) en drums worden we in één van de vier natuurlijke verhoogde staten van waarneming gebracht. In deze staat kunnen we met onze buitenzintuiglijke

waarnemingsvermogen de kleuren ‘zien’ die voor ons persoonlijk de verschillende windrichtingen representeren.

Deze medicijnkleuren zijn de kleuren van onze geest en het zijn genezende kleuren. Deze kleuren kunnen we gebruiken als we onze persoonlijke ceremoniële kleding maken en ook voor onze ceremoniële objecten zoals de drum, de ratel etcetera. Onze voorouders maakte op dezelfde wijze gebruik van deze kennis.

De tweede medicijnwiel ceremonie
In deze ceremonie gaat het om het zien en het ontmoeten van je persoonlijke totems uit het dierenrijk, die de vier verschillende windrichtingen voor jou representeren. In deze ceremonie leren we de ware betekenis van verbondenheid met de dieren van de aarde als jagers. Dit is een aangrijpende en spectaculaire ceremonie, die een directe verbinding creëert met de geesten van dieren in het dierenrijk die dicht bij ons staan. Bijvoorbeeld de Beer, de Adelaar, de Wolf en vele anderen. De begeleiding door de totems in dit ritueel geeft ons inzicht en helpt ons om onze persoonlijke medicijnen samen te stellen. Ook zullen we meer inzicht opdoen en begrip krijgen hoe in het verleden de grote klassieke medicijnen, zoals Adelaar Medicijn en Beer Medicijn, werden ingezet.

De derde medicijnwiel ceremonie
In deze ceremonie gaat het om het vinden van je ware persoonlijke medicijn. In deze ceremonie ga je met behulp van je bewuste waarneming op reis naar elk van de verschillende windrichtingen. Dit gaat in gezelschap van één van je persoonlijke totems die als gids bij je zal zijn en die je gedurende je reis in deze windrichting duidelijk zal maken wat de betekenis is van je persoonlijke medicijnen. In deze ceremonie worden drums en de stem ingezet om je in een verhoogde staat van waarneming te brengen. In deze ceremonie zullen we ons daadwerkelijk in een spirituele werkelijkheid begeven. In deze ceremonie zullen we meer inzicht opdoen en begrip krijgen met betrekking tot de tweede staat van bewustzijn, namelijk hoe we ons kunnen verplaatsen met behulp van onze waarneming naar een spirituele werkelijkheid.

De vierde medicijnwiel ceremonie
Dit is de ceremonie van de stammen van onze eerste voorouders. In deze ceremonie verplaatsen we ons weer door middel van onze perceptie in de vier windrichtingen, begeleid door onze persoonlijke totem. In iedere windrichting worden we herenigd met de stammen en families van onze vroegste voorouders. Deze grootvaders en grootmoeders bieden ons geschenken aan in de vorm van persoonlijk medicijn, symbolen, ontwerpen en speciale spirituele familieobjecten. Op deze wijze kun je je eigen familiemedicijn weer samenstellen om zo in de voetsporen te stappen van onze grootvaders en grootmoeders.

Elk van de medicijnwiel ceremonie teachings duurt een gehele dag, met ceremonies en rituelen die gezamenlijk gevierd worden. Gewoonlijk beginnen we om 10 uur ’s morgens en we eindigen ongeveer om 6 of 7 uur, in de vroege avond. Deze klassieke teachings en ceremonies zijn te begrijpen- en kunnen worden gevolgd door iedereen vanaf de leeftijd van 14 jaar oud. Er zal altijd ruimschoots de tijd zijn voor vragen of een uitwisseling van gesprek.

Overal ter wereld zijn ceremonies traditioneel gebruikt om mensen samen te brengen om te feesten, te vieren en om vrienden te maken door te genieten van elkaars gezelschap, het delen van ervaringen en ontdekkingen en in het algemeen door het plezier dat je met elkaar beleeft. Dit is het ware pad van de inheemse Amerikaanse volk: Wij delen wat we hebben met anderen, elkaar helpen om te groeien en het begrijpen van onze relatie met de aarde en alle dingen die bestaan. Samen participeren in de oude rituelen van onze voorouders is de beste manier om te leren in vriendschap met elkaar om te gaan.

De vier Klassieke Medicijnwiel Teachings worden al 40 jaar lang, wereldwijd, onderwezen door Chief Dancing Thunder en vele levenslange vriendschappen zijn hieruit voortgekomen. Dit heeft ons een diep besef gegeven van onze verbinding met de aarde én met elkaar. Chief Dancing Thunder geeft al 40 jaar lang Teachings inheemse Noord Amerikaanse Rituelen en Ceremonies en inheemse Noord Amerikaanse geneeskunst. Hij werkt al 52 jaar als traditioneel Inheems Amerikaanse Healer.
Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd voor de Klassieke Medicijnwiel Ceremonies.

We are one!
We are all related.
Chief Dancing Thunder

full_moon.jpg

Newsletter